Geroosterde schol met pesto
Geroosterde schol met pesto
Deze schol maak je klaar in de oven dus veel werk heb je niet aan de schol bakken, je legt de schollen op een bakplaat en binnen 10 minuten zijn ze klaar.
De rucolapesto die erbij hoort is iets meer werk, maar de moeite meer dan waard! Je kan ook een dubbele hoeveelheid maken van de rucola pesto, want hij is ontzettend lekker.
Geroosterde schol met pesto
30 – 45 minuten bereidingstijd
4 personen
Ingrediënten
4 schollen
1 teentje knoflook
1 eetlepel pijnboompitten
50 g rucola
10 el olijfolie extra vierge
3 el Emmentaler kaas, geraspt
Bereiding
Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Pureer met de staafmixer de knoflook, de pijnboompitten, de rucola en 6-7 el olijfolie tot een gladde pasta. Meng er de kaas door. Breng de rucolapesto op smaak met peper.
Leg de schol op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bestrijk de vis met de resterende 3 el olijfolie. Rooster de schol in de voorverwarmde oven in 8-10 min. gaar. Leg de schol op 4 borden. Schep er een flinke lepel rucolapesto bij.
Serveertip
Lekker met spaghetti en een partje citroen. Geef er een frisse tomatensalade bij.
Dit recept is beschikbaar gesteld door Visrecepten.nl en is aangepast voor NoSalt.nl.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥