Krokant gebakken schol met bieslookdressing
Krokant gebakken schol met bieslookdressing
Hoofdgerecht
< 20 min. bereidingstijd
2 personen
Ingrediënten
4 panklare schollen
4 eetlepels bloem
2 eetlepels olie
25 gram ongezouten boter
1 eetlepel citroensap + 4 partjes voor de garnering
1 eetlepel fijngeknipte bieslook (of uit de diepvries)
Bereidingswijze
Spoel de schollen af onder de koude kraan en dep ze droog. Bestrooi de schol vlak voordat u ze bakt met de bloem. Verhit de olie met de boter in twee ruime koekenpannen met anti-aanbaklaag. Bak hierin de schollen 2-3 minuten aan elke kant gaar. Tussentijds slechts eenmaal keren!
Leg de schollen op een warme schaal en houd ze even warm. Voeg citroensap en het bieslook aan het bakvet toe en schep de bieslookdressing over de vis.
Tip: Lekker met kort gekookte peultjes en nieuwe aardappeltjes.
Dit recept is beschikbaar gesteld door Visrecepten.nl en is aangepast voor NoSalt.nl.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥