Makkelijk ontbijtgerecht Yoghurt met muesli en fruit

Yoghurt met muesli en fruit

Muesli met yoghurt is een prima start van de dag, zeker als je minder zout wilt eten is het beter dan de dag starten met brood. Tenzij je je eigen brood bakt want dan kan je zelf de hoeveelheid zout bepalen.

Yoghurt en kwark, de keuze in onze supermarkten is gigantisch, dus kies je eigen favoriete merk, (liefst biologisch). En koop een neutrale versie, zonder allerlei smaaktoevoegingen die vol suiker zitten.

Muesli, ook muesli is er in allerlei soorten en maten te koop. Maar er zit veel verschil in de muesli. De een is aangevuld met noten, de ander met stukjes gedroogd fruit, ook hier koop wat je zelf lekker vindt. Maar bekijk goed alle etiketten in verband met het zoutgehalte. Je zal je verbazen over de verschillende hoeveelheden zout tussen de verschillende merken. Dus neem even de tijd en beoordeel de muesli pakken op zout, zodat je ook hier weinig zout naar binnen krijgt.

Fruit is altijd heerlijk en staat zo mooi bij de muesli en yoghurt qua kleuren, daar wordt je toch al meteen vrolijk van. Blauwe bessen, frambozen, stukjes mango, aardbeien alles smaakt voortreffelijk bij yoghurt met muesli.

Muesli met yoghurt

Ik heb alle hoeveelheden aangegeven in kopjes omdat het bij dit gerecht het makkelijkste is om weer te geven. Het komt eigenlijk van het Engelse cups waarbij ze heel veel gerechten in cups aangeven in plaats van in grammen.

Indien je meer fruit of yoghurt toevoegt dan de hoeveelheid hieronder is helemaal prima, het gaat erom dat het lekker en gezond is. Voeg honing toe naar smaak.

IngrediëntenYoghurt met muesli en fruit

1 kopje fruit (bosbessen, blauwe bessen, mango, aardbeien)

1 kopje muesli

2 kopjes yoghurt of kwark

Optioneel: blaadjes munt ter garnering

Optioneel: honing naar smaak

Meng alles samen in een prachtig kommetje of glaasje als het onderdeel is van een brunch of uitgebreid ontbijt.

 
Hier alle recepten nogmaals op een rijtje:

Yoghurt met muesli en fruitGevulde avocado met eifritatta met aspergesShakshukaMozzarella en tomaat met pesto

Chocolade aardbeien

 

 

 

 

Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥

        

Meld je aan voor de nieuwsbrief!        Waarom?

        Je krijgt in je email box:

            √ Info over zoutarme producten

            √ Zoutarme recepten

            √ Tips en tricks


        Dus schrijf je nu in!