Zoutarm dieet Wat is nu eigenlijk een zoutarm dieet?

Zoutarm dieet

Een zoutarm dieet is een dieet waarbij je maximaal 5 – 6 gram zout per dag eet.
Dit is ook de aanbevolen hoeveelheid zout volgens het Voedingscentrum, voor iedereen: 6 gram zout per dag. Dus niet alleen voor mensen die om medische redenen minder zout moeten eten, maar voor iedereen is 6 gram zout de maximale hoeveelheid zout op een dag.

Dus waarom spreken we dan over een zoutarm dieet?

Een dieet is het aanpassen van je eet- en voedingspatroon en wordt (te) vaak geassocieerd met afvallen. Dat is hier dus niet het geval, het gaat om een aanpassing van je eet en voedingspatroon. En in dit geval heeft het te maken met minder zout eten.

Het gaat er voornamelijk om dat we minder zout eten dan we nu gewend zijn. Want we eten met z’n allen zo’n 9 gram zout op een dag. (!?) En dat is teveel – veel te veel-  dus minder zout, een zoutarm dieet, is voor iedereen goed. Niet alleen voor mensen die om medische redenen minder zout moeten eten.

Wat is het verschil tussen natriumarm dieet en een zoutarm dieet?

Zout bestaat voor 40% uit natrium, dus 1 gram zout bevat 0,4 gram natrium. Een natriumarm dieet is maximaal 2.000 tot 2.400 mg natrium op een dag, dat is hetzelfde als 5 – 6 gram zout op een dag. Natrium maakt je lichaam niet zelf aan, maar krijg je via het zout in voedingsmiddelen binnen. Natrium heeft ons lichaam onder andere nodig om onze waterhuishouding te regelen.

Wat moet ik onthouden van dit artikel?

5 – 6 gram zout op een dag is de aanbevolen hoeveelheid en valt onder de noemer van een zoutarm dieet,
een dieet is een aanpassing van een eet- en voedingspatroon, een zoutarm dieet is niet om af te vallen.Een zoutarm dieet is wel goed om je lichaam gezond(er) te maken en hóuden, met minder zout op een dag!

Zoutarm dieet waarom

Lees hier waarom een zoutarm dieet goed voor je is.

Nieuwsbrief

Minder zout eten is voor iedereen goed en dat is helemaal niet zo moeilijk, want we hebben lekkere recepten op onze site staan om je daarbij te helpen. We helpen je om smaakvol en lekker te eten met minder zout.

Ook hebben we een nieuwsbrief die we elke maand uitgeven met tips, tricks en artikelen over je makkelijker met minder zout kan eten! Wil je de nieuwsbrief ontvangen? Klik dan hier!

Wil je lekkere recepten met minder zout bekijken? Kijk dan eens op onze hoofdgerechten pagina!

We hebben ook een lijst gemaakt van alle producten die minder zout bevatten.

Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥

        

Meld je aan voor de nieuwsbrief!        Waarom?

        Je krijgt in je email box:

            √ Info over zoutarme producten

            √ Zoutarme recepten

            √ Tips en tricks


        Dus schrijf je nu in!