Zoutarm eten Wat kan je eten als je zoutarm eet en wat is zoutarm eten?

Zoutarm eten

Wij hebben verschillende antwoorden op vragen over zout en zoutarm eten. NoSalt.nl staat in het teken staat van koken en eten met minder zout. We hebben veel zoutarme recepten op de site staan en veel tips die je helpen voor zoutarm eten.

Naast recepten voor zoutarm eten hebben we ook tips om makkelijker zoutarm te eten. Maar dat is niet alles, want ook hebben we een lijst van zoutarme producten die we voor je hebben verzameld om een goed overzicht te geven van alle zoutarme producten die er te koop zijn.

Maar wat is nu eigenlijk zoutarm eten?

Zoutarm eten is 6 gram zout op een dag, dat is ook de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid zout vanuit de Gezondheidsraad.

Volgens het Voedingscentrum eten mannen gemiddeld 9,7 gram zout per dag, terwijl vrouwen gemiddeld 7,5 gram zout eten. Dat is veel meer dan de aanbevolen hoeveelheid zout van 6 gram zout.

Zoutarm eten wordt vaak aangeraden op medisch advies, maar het is voor iedereen beter en voor je lichaam om minder zout te consumeren. Zoals al vermeld eten we met z’n allen veel te veel zout op en dag.

Bij zoutarm eten is het belangrijk om je voedingspatroon aan te passen en op het zout te letten in voeding en bij het koken. We krijgen gemiddeld 80% van ons zout binnen door zout van voedingsmiddelen, het eten en drinken, wat we kopen in de supermarkt en horeca. Dus indien je zoutarm wil eten is het goed om thuis bij koken geen zout toe te voegen en producten te kopen die niet al te veel zout bevatten.

We krijgen 20% binnen door het toevoegen van zout aan onze maaltijd. Dus indien je minder zout, zoutarm wilt eten kan je beter meteen beginnen bij het niet meer toevoegen van zout aan en tijdens de maaltijd.

Zoutarme producten

Ben je op zoek naar producten die passen in een zoutarm dieet? Klik hier voor een overzicht van zoutarme producten.

Zoutarme recepten

Ben je op zoek naar recepten voor een zoutarme maaltijd. Klik hier voor een overzicht van een zoutarme recepten.

Zoutarme hoofdgerechten

Zoutarme producten

Met deze handvaten wordt het (ge)makkelijker om zoutarm te eten. We proberen je in ieder geval te helpen om minder zout te eten tijdens de dagelijkse maaltijden.

Succes!

        

Meld je aan voor de nieuwsbrief!        Waarom?

        Je krijgt in je email box:

            √ Info over zoutarme producten

            √ Zoutarme recepten

            √ Tips en tricks


        Dus schrijf je nu in!