Gebakken schol met amandelen en bloemkool

Gebakken schol met bloemkool en amandelen

Gebakken schol met amandelen en bloemkool

Vandaag staat er schol op het menu, wat een makkelijk gerecht en zo lekker dat het zeker nog een keertje op het menu komt te staan. Want bloemkool en amandelen zijn gezond net zoals een visje op zijn tijd.

Daarom dit prachtige gerecht met schol, amandelen en bloemkool, het staat binnen een mum van tijd op tafel. Krijg je eters of ben je met zijn vieren? Verdubbel dan heel makkelijk het recept met 2.

Gebakken schol met amandelen en bloemkool

10 – 20 min bereidingstijd

2 personen

Ingrediënten

2 scholfilets zonder vel (van 1 schol)

350 g bloemkoolroosjes (dit is 1 zakje)

3 eetlepels olijfolie

1 eetlepel ongezouten boter

25 g blanke amandelen, grof gehakt

1 eetlepel krulpeterselie, grof gehakt

Bereiding

Halveer de scholfilets in de lengte. Snijd van de bloemkoolroosjes heel kleine roosjes van ongeveer 1 cm groot af. Verhit 1½ eetlepel olijfolie in een grote koekenpan. Leg de scholfilets in de hete olie, met de kant waar het vel zat naar boven. Schud de pan, zodat de scholfilets niet vastplakken. Voeg zodra de schol gaat kleuren een halve eetlepel boter toe en bak de schol op matig hoog vuur in 3-4 minuten lichtbruin. De schol wordt zo ook aan de bovenkant gaar. Keer de filets eventueel en bak de andere kant dan niet langer dan 1-2 seconden. Leg de scholfilets met de gebakken kant naar boven op een warm bord en houd ze warm.

Verhit 1½ eetlepel olie in een wok of hapjespan en roerbak de amandelen tot ze beginnen te kleuren. Schep dan de bloemkool erdoor en roerbak de bloemkool en amandelen op hoog vuur in 3-4 minuten gaar. Schep er een halve eetlepel boter en de peterselie door en voeg versgemalen peper naar smaak toe. Bak nog 1 minuut. Schep de bloemkool met amandelen op warme borden en leg de scholfilets er schuin op. Garneer met toefjes peterselie.

Serveertip Lekker met aardappelpuree en een frisse salade.

Dit recept is beschikbaar gesteld door Visrecepten.nl en is aangepast voor NoSalt.nl.

Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥

You may also like...