Hamburger recept: broodje hamburger

Hamburger recept: Quarter-pound hamburgers

Hamburger recept: broodje hamburger met roomkaas

De hamburger is weer helemaal terug! Overal in de steden zie je hamburgertentjes als paddestoelen uit de grond schieten. Het populairst zijn de hamburgerrestaurants waar je vaak biologisch hamburgers kan eten en allerlei verschillende ingrediënten bij of op je hamburger kan bestellen. Geserveerd met een heerlijke portie huisgemaakte frieten en wat salade en je bent helemaal gelukkig.

Maar dit gaan wij zelf doen, dat is natuurlijk veel leuker én gezelliger! Ons geheim is de roomkaas die we op ons broodje smeren. Daar wordt het broodje hamburger nóg lekkerder van. Omdat we natuurlijk onze eigen burger maken weten we precies wat er in zit en hoeveel zout we nu niet binnenkrijgen omdat we de hamburger op smaak brengen met grillkruiden zonder zout. Dus zo ben je ook nog eens veel gezonder bezig!

Hamburger recept: broodje hamburger met roomkaas

4 personen

25 minuten bereidingstijd

Ingrediënten

500 g rundergehakt

1 eetlepel grillkruiden (zonder zout)

5 eetlepels bieslook (fijngeknipt)

100 g roomkaas (vers)

1 tomaat

4 blaadjes sla

1 ui

4 broodjes (mais, rond)

Bereiding

Meng het gehakt met de grillkruiden en 2 eetlepels bieslook. Vorm van het gehakt 4 grote ballen en druk ze vervolgens plat, zodat je hamburgers van ± 2 cm dikte krijgt.

Meng de verse roomkaas met de rest van de bieslook. Pel de ui en snijd deze in 8 dunne plakken. Was de tomaat en snijd deze in 8 dunne plakken. Was en droog de blaadjes sla.

Steek de barbecue aan, verwarm de grill voor of maak de grillpan heel heet. Leg de hamburgers op een grillrek en rooster ze op de barbecue of onder de grill aan beide kanten bruin en gaar (10-15 minuten). Geregeld keren.

Snijd de broodjes open en toast ze op de barbecue of onder de grill bruin. Besmeer de warme broodjes dik met de verse roomkaas en beleg ze met de blaadjes sla, de plakjes tomaat, de hamburgers en de uienringen.

Lekker met patat. Geef er eventueel ook barbecuesaus of tomatenketchup bij. Voor kleine eters kunnen de hamburgers gehalveerd worden, de bereidingstijd wordt dan ook korter.

Dit recept is beschikbaar gesteld door Vlees.nl en is aangepast voor NoSalt.nl.

Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥

You may also like...