Kipkarbonade met Herbes de Provence
Kipkarbonade met Herbes de Provence
Karbonades gekruid met provinciale kruiden voor op de barbecue of grill. Het moet wel lekker weer zijn om te BBQ, maar dit zijn prima kippetjes voor de op de BBQ. Kipkarbonades hebben het voordeel dat ze niet al te duur zijn en er zit nog wel wat vlees aan de kip.
Je kan de kip helemaal afkluiven, maar ook netjes met mes en vork eten. Daarom is een kipkarbonade ook erg geschikt voor zowel de kluivers onder ons als de mensen die graag met mes en vork eten.
Kipkarbonade met Herbes de Provence
4 personen
35 minuten bereidingstijd
4-8 kipkarbonades
6 dl natriumarme bouillon
2 theelepels Herbes de Provence (zonder zout)
3 eetlepels olijfolie
barbecue of grill, kookpan, kommetje, kwastje
Steek de barbecue tijdig aan. Breng de bouillon in de pan aan de kook. Leg de kip erin en laat die ca. 15 minuten zachtjes koken. Laat de kip daarna uitlekken. Meng de kruiden met de olie en bestrijk hiermee de kip. Rooster de kip op de barbecue rondom goudbruin en gaar.
Dit recept is beschikbaar gesteld door Kiprecepten.nl en is aangepast voor NoSalt.nl.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥