Kippenvleugeltjes met tzatziki
Kippenvleugeltjes met tzatziki
Gekruide kippenvleugels met een frisse Griekse dip. Heerlijk! Ik kan niet anders zeggen, kippenvleugels zijn lekker en zeker als ze van de bbq af komen, zoals in dit gerecht. Maar wist je ook dat kippenvleugels prima in de oven zijn te bereiden?
Leg de kippevleugels op een bakplaat met bakpapier. Plaats deze middenin een voorverwarmde oven (175ºC), gedurende 25-30 minuten. Keer de vleugels regelmatig met een metalen tang.
Dus indien het weer het toelaat is de bbq een geweldige manier om de kippenvleugels klaar te maken. Is het weer buiten even wat minder en gaat het regenen, schuif de kippenvleugeltjes dan in oven.
Kippenvleugeltjes met tzatziki
4 personen
20 minuten bereidingstijd
8-12 kippenvleugels (gemarineerd met kipkruiden zonder zout)
1 komkommer
2 gepelde en geraspte teentjes knoflook
2 dl volle yoghurt
1-2 eetlepels citroensap
peper uit de molen
1 limoen in plakjes
barbecue, rasp, kom, serveerschaaltje
Steek de barbecue op tijd aan. Rooster hierop de kippenvleugeltjes rondom goudbruin en gaar. Rasp de komkommer in de kom. Voeg de knoflook, de yoghurt, de citroen en peper toe. Roer er één geheel van en vul hiermee het schaaltje. Garneer de kip met de limoen.
Dit recept is beschikbaar gesteld door Kiprecepten.nl en is aangepast voor NoSalt.nl.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥