Gemarineerde kip voor de BBQ
Gemarineerde kip voor de BBQ
Tijd voor de BBQ met deze malse, gemarineerde kipfilets. Je hebt voor deze heerlijke kip van de bbq maar zeer weinig nodig. het is wel erg lekker als je de kip een nacht in de koelkast laat marineren.
Gemarineerde kip voor de BBQ
20 minuten bereidingstijd
4 personen
500 g kipfilet in reepjes
marinade:
1.5 dl natriumarme ketjap
1.5 dl olie
2 teentjes gepelde geperste knoflook
1 eetlepel citroensap
3 eetlepels bruine basterdsuiker
2 theelepels versgemalen peper
koelkastdoos, vergiet, barbecue, aluminium bbq schaal
Leg de kip in de koelkastdoos en voeg de marinade toe. Laat ca. 8 uur marineren en schep regelmatig om. Neem de kip er dan uit en laat die goed uitlekken. Steek de barbecue tijdig aan. Leg de kip op de barbecueschaal en zet die op de bbq. Rooster de kip om en om goudbruin en gaar.
cranberriecompote, salades en vers gebakken brood.
Marineer een dag van tevoren in een goed afsluitbare koelkastdoos.
Dit recept is beschikbaar gesteld door Kiprecepten.nl en is aangepast voor NoSalt.nl.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥