Hoe lang asperge koken met deze informatie weet je alles over asperges

Hoe lang asperge koken

Als je nog nooit asperges klaargemaakt hebt, geen nood, wij hebben alle informatie voor je om heerlijke asperges klaar te maken. Want als je nog nooit asperges klaarhebt gemaakt, hoe weet je dan hoe lang asperge koken moet? En als je wel weet hoe asperge bereiden moet, maar de kooktijd van asperges niet weet, dan staat hieronder alle informatie die je nodig hebt, voor groene asperges, witte asperges en zelfs paarse asperges. Dus sla deze pagina op in je favorieten zodat je altijd weet hoe lang asperge moeten koken. Het aspergeseizoen loopt van de tweede donderdag in april tot de 24ste juni.

Asperge bereiden

Asperges bereiden is namelijk helemaal niet zo moeilijk als je denkt , maar vraagt hier en daar wel een beetje aandacht. Gebruik geen kaasschaaf om de asperges te schillen. Gebruik een dunschiller of een echte asperge schiller. Kleine details zijn belangrijk; deze bepalen het verschil tussen een heerlijke asperge maaltijd of teleurgestelde gasten. Met onderstaande tips kan het niet mis gaan. Succes!

Hoe lang asperge koken

Witte asperges bereiden:

  1. snijd ongeveer 1,5 cm van de onderzijde van de asperge af en leg ze 30 minuten in koud water. Hierdoor kunnen ze zich volzuigen met water en zijn ze makkelijker te schillen.
  2. Schil de asperges vervolgens met een speciale aspergeschiller of dunschiller vanaf 3 cm onder het kopje naar beneden. Doe dit steeds iets overlappend, zodat er geen randje harde schil overblijft. Schil royaal en twee keer helemaal rond.
  3. Leg de geschilde asperges in ruim koud water en breng het water aan de kook.
  4. Laat de asperges 5 minuten zachtjes doorkoken. Neem de asperges van het vuur en laat ze 15 minuten met een gesloten deksel doorgaren.
  5. Haal de asperges voorzichtig uit het kookvocht met een schuimspaan of twee vorken en laat de asperges goed uitlekken op keukenpapier of een schone theedoek.

Liever te veel schillen dan te weinig, want een niet goed geschilde asperges is echt niet lekker en trouwens van de schillen kan je een heerlijk asperge soepje maken!

Groene asperges bereiden

Groene asperges hoeven over het algemeen niet geschild te worden. Hebben de asperges dikke stengels, snijd dan ongeveer 1,5 cm van de onderkant af en schil alleen de onderste helft van de stengels.

  1. Blancheer de asperges in 3 minuten beetgaar (5 minuten als je van zacht en gaar houdt)
  2. Haal de asperges voorzichtig uit het kookvocht en laat ze goed uitlekken op keukenpapier of een schone theedoek.

Paarse asperges bereiden

Paarse asperges hoeven net als de groene niet te worden geschild. Het bijzondere van paarse asperges is dat je ze rauw moet eten. Vanwege het hoge suikergehalte zijn paarse asperges uitermate geschikt voor verwerking in verse salades.

  1. Was de asperges goed.
  2. Snijd een stukje van de onderzijde en ze zijn klaar.

Tip: Asperges zijn gaar als je goed met een vork in het uiteinde kan prikken.

Ga naar het overzicht van alle asperge recepten.

Asperges met garnalen

Asperges met garnalen

Asperge soep recept

Asperge soep recept

Recept Asperges met zalm en sinaasappelsaus

Recept Asperges met zalm en sinaasappelsaus

 

 

 

 

 

 

Deze info is beschikbaar gesteld door het Nederlands asperge centrum.

En met deze info weet je precies hoe lang asperge koken moet.

Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥

        

Meld je aan voor de nieuwsbrief!        Waarom?

        Je krijgt in je email box:

            √ Info over zoutarme producten

            √ Zoutarme recepten

            √ Tips en tricks


        Dus schrijf je nu in!