Scholpakketje met sinaasappel en basilicum
Scholpakketje met sinaasappel en basilicum
Deze scholpakketjes zijn super simpel klaar te maken. Je hebt alleen wat bakpapier en aluminiumfolie nodig waar je de scholletjes in verpakt. Deze pakketjes schuif je zo de oven in. De vis wordt gegaard in het pakketje, de sinaasappel en basilicum met de cherrytomaatjes geven de schol een heerlijke smaak af.
Deze pakketjes zijn echt een aanrader voor een etentje als je niet lang in de keuken wilt staan, met minder zout wil koken, maar toch smaakvol wil eten!
Print dit receptScholpakketje met sinaasappel en basilicum
30-45 minuten bereidingstijd
4 personen
Ingrediënten
4 vellen bakpapier of aluminiumfolie
600 g scholfilet
1 venkelknol
125 g cherrytomaatjes
1 sinaasappel, in plakjes
125 ml droge witte wijn
50 g ongezouten roomboter
4 takjes basilicum
Bereiding
Schaaf of snijd de venkel in dunne reepjes. Verdeel de venkel over 4 ruime vellen aluminiumfolie of bakpapier. Leg er de scholfilet op en leg de kerstomaatjes erbij en beleg de scholfilet met de plakjes sinaasappel. Vouw de pakketjes een beetje omhoog. Schenk de wijn erin. Verdeel de boter in kleine vlokjes over de pakketjes. Leg er een takje basilicum op. Vouw de foliepakketjes losjes, maar goed dicht. Zet pakketjes met bakpapier vast met een metalen paperclip of bind ze dicht met een stukje keukentouw. Stoom de scholpakketjes op de hete barbecue of in een voorverwarmde oven (200 ºC) in ca. 15 min. gaar.
Dit recept is beschikbaar gesteld door Visrecepten.nl en is aangepast voor NoSalt.nl.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥