Witlofsalade
Witlofsalade Witlofsalade is een van de mooie gerechten die je van te voren goed kan maken en kan serveren bij een etentje en zorgt voor de frisheid en staat op zichzelf als bijgerecht. Maar...
Witlofsalade Witlofsalade is een van de mooie gerechten die je van te voren goed kan maken en kan serveren bij een etentje en zorgt voor de frisheid en staat op zichzelf als bijgerecht. Maar...
Sperzieboontjes met mozzarella In de lente en de zomer als onze Hollandse boontjes op zijn lekkerst zijn dan is het een feest om deze sperzieboontjes te eten. Vaak worden ze gebruikt in de wok...
Bleekselderij salade met kip en appel Bleekselderij is een beetje een onderbelichte groente, het is een groente die door mijn Bolognese saus gaat. Maar bleekselderij is ook erg lekker als basis voor een salade...
Mozzarella tomaat Wat een prachtige kaas is mozzarella, de kaas is smeuïg, zacht van van smaak en is een mooie begeleider van tomaat. Mozzarella en tomaat is een supercombinatie en wordt veelvuldig gebruikt. Je...
Spinaziesalade met verse vijgen Bijzonder smaakvolle salade en zó makkelijk te maken. Ondanks dat het bijna overbodig is, deze salade is natriumarm en zoutarm. Dat wil zeggen prima te maken als je eters over...
Kipsalade met een oosters tintje Een nieuw gezond recept maar dan met wat Oosterse ingrediënten, een salade die makkelijk te maken is en snel op tafel staat. Vooral heerlijk als de zon zich nog...
Zomerse venkelsalade met sinaasappel Venkel is dat niet een knol? Ja, dat klopt venkel is een knol en smaakt heerlijk naar anijs en is een zeer gezonde groente. De knol van de venkel wordt...
Witte kool salade Witte kool salade is een klassieker, je kan er alle kanten mee op. Witte kool salade met rozijnen of witte kool salade met paprika. Lekker is om de witte kool aan...
Frans runderstoofpotje Deze heerlijke Franse runderstoofpot kan je van te voren al maken en smaakt de dag erna vaak nóg lekkerder. Tip: Je kan de slager de runderriblappen al in dobbelstenen laten sneden, ze...
Gevulde zalmforel van de bbq Het is nog even bbq weer en daar kan je nog van genieten. Je kan een heerlijke bbq maken met een mooie vis. Zalmforel is prachtige vis die zich...
Tortilla uit de oven met veel smaak en minder zout Mexicaans eten, wanneer doen we dat nu? Je hebt in Nederland in de grote(re) steden veel Mexicaanse restaurants en de ‘afhaal’ Mexicaan, een trend...
Poon van de barbecue met sjalottencompote BBQ gerecht 20 – 30 minuten bereidingstijd 2 personen Ingrediënten 2 rode ponen (panklaar) enkele takjes rozemarijn 2 eetlepels olie zwarte peper (versgemalen) 1 theelepel kerriepoeder 1 sinaasappel...
Chinese filetlapjes 50 minuten 4 personen Ingrediënten 4 varkensfiletlappen (á 125 g) 1 eetlepel olie (arachide) 1 eetlepel sesamolie 1 teentje knoflook (geperst) 1 theelepel sambal 1 theelepel paprikapoeder 1 theelepel 5 kruidenpoeder snufje...
Garnalenspies en visbrochette met salsa picante BBQ gerecht 20 – 30 minuten bereidingstijd 10 of meer personen Ingrediënten Garnalenspiesjes: 16 (diepvries) gepelde tijgergarnalen 2 eetlepels roerbakolie 1 teentje knoflook (geperst) peper (versgemalen) 8 kerstomaatjes...
Spareribs 80 minuten 6 personen Ingrediënten 2 teentjes knoflook (geperst) 6 eetlepels suiker 6 eetlepels barbecuesaus 6 eetlepels chilisaus 6 eetlepels azijn theelepel gemberpoeder 1 theelepel paprikapoeder snufje peper (versgemalen) 1 kilo spareribs Bereidingswijze...
Spaanse gebakken gamba’s met knoflook en uien < 20 min. Bereidingstijd: 4 personen Ingrediënten 24 gamba’s (rauw) 4 teentjes knoflook 2 kleine uien 4 eetlepels olijfolie 4 eetlepels medium sherry 1 eetlepel citroensap...
Amerikaans gehaktbrood 55 minuten bereidingstijd 4 personen Ingrediënten 500 g (varkens)gehakt 2 eetlepels olijfolie 1 ui (fijngehakt) 1 teentje knoflook (geperst) 1 rode paprika (in blokjes) 1 kleine wortel (in kleine blokjes) 1 stengel...
Viskebab met tzatziki BBQ gerecht 20 – 30 min. bereidingstijd 4 personen Ingrediënten 8 gepelde gamba’s (rauw) 300 g zalmfilet 1 courgette 1 gele paprika ½ citroen 3 eetlepels olijfolie 2 theelepels oregano Bereiding...
Spareribs met Mexicaanse saus 55 minuten 4 personen Ingrediënten 1 kilo spareribs 3 sinaasappels 2 rode paprika’s 2 rode chilipepers 3 teentjes knoflook (gepeld) 1 dl appelazijn 2 eetlepels kruiden (Mexicaanse zonder zout) 1...
Italiaanse ovenschotel met tongscharfilet 20 – 30 minuten bereidingstijd 4 personen Ingrediënten 4 tongscharfilets (600 g) 3 trostomaten 2 sjalotten, fijngesnipperd 1 el rozemarijn, fijngehakt 150 ml droge witte wijn Bereiding Verwarm de oven...
Knapzakjes met kerriegehakt 25 minuten 30 stuks Ingrediënten 1 ui 600 g rundergehakt 2 theelepels kerriepoeder 1 teentje knoflook 16 vellen filodeeg 2 eetlepels sesamzaad 4 eetlepels olijfolie snufje peper Bereidingswijze Pel de ui...
Romige garnalencurry < 20 min bereidingstijd 4 personen Ingrediënten 500 gram (diepvries) gepelde tijgergarnalen 3 bosuitjes 3 tenen knoflook 1 rode peper 3 eetlepels (roerbak)olie 1 eetlepel milde kerriepoeder 200 ml romige kokosmelk 2...
Citrus spareribs 60 minuten 8 personen Ingrediënten 2 kilo spareribs 2 teentjes knoflook (geperst) 4 eetlepels honing 3 eetlepels marmelade (sinaasappel) 6 eetlepels tomatenpuree 2 eetlepels ketjap manis (minder zout, zoutarm) 2 limoenen (rasp...
Gegratineerde zalmfilet met kerrieroom 20 – 30 min. bereidingstijd 4 personen Ingrediënten 4 zalmfilets (à 150 gram) 100 gram zachte geitenkaas 3 theelepels kerriepoeder 125 ml crème fraîche 25 gram pijnboompitten of gehakte hazelnoten...
Gegrilde zalm met mosterdsaus 20 – 30 min. bereidingstijd 4 personen Ingrediënten 4 moten zalm (à 200 gram – 2½ cm dik) 2 eetlepels citroensap 2 eetlepels zonnebloemolie of 50 gram gesmolten boter 1...
Sesam spareribs 60 minuten 8 personen Ingrediënten 2 kilo spareribs 3 teentjes knoflook (geperst) 6 eetlepels honing 6 eetlepels tomatenpuree 1 eetlepel sesamolie 2 eetlepels ketjap manis (minder zout) 1 theelepel sereh (poeder, verkrijgbaar...
Zalmfilet met paprika Deze zalmfilet met paprika is omringd met alle kleuren van paprika’s. Tegenwoordig hebben we ook oranje paprika, deze staat niet in het recept maar is ook te gebruiken. Ik hoor vaak...
Aspergetaart 65 minuten 4 personen Ingrediënten 300 g varkensvleesreepjes (ongekruid) 1 kilo asperges (witte of groene) peper (versgemalen) nootmuskaat 6 plakjes bladerdeeg (diepvries) 1 prei 1 eetlepel slaolie 4 eieren 1 bakje crème fraîche...
Roergebakken zalm In dit recept roergebakken zalm is zeekraal gebruikt, zeekraal is van zichzelf erg zilting, maar zit boordevol voedingsstoffen. Omdat we toch met minder zou willen eten geven we hierbij wel het recept...
Hartige taart 50 minuten 4 personen Ingrediënten 250 g rundergehakt 40 g boter 2 stuks prei (in dunne ringen gesneden) 1 teentje knoflook (fijngehakt) 1 pakje hartige taartdeeg 3 eieren 4 eetlepels slagroom 100...