No Salt Smaakvol koken én eten met minder zout

Natriumarme recepten

NoSalt heeft verschillende natriumarme recepten op een rijtje gezet. Natriumarme voorgerechten, natriumarme hoofdgerechten, maar ook natriumarme bijgerechten, kortom veel natriumarme recepten die passen in een natriumarm dieet. Al deze gerechten zijn speciaal voor NoSalt getest en goed bevonden om op te nemen in een zoutarm dieet.

Natriumarm eten

Natriumarm eten is belangrijk voor mensen met o.a. een hoge bloeddruk. Om het zoutgehalte te verminderen in je eten is het goed om geen zout toe te voegen aan het eten, laat het zoutvaatje dus in het keukenkastje staan.

Zoute producten

Maar ook is het verstandig om kant en klaar maaltijden en producten met veel zout niet te kopen en te eten. Kant en klaar maaltijden zitten bomvol zout. Maar ook de pakjes en de zakjes waarmee je kan koken is veel zout toegevoegd. Beter is het, véél beter om zonder pakjes en zakjes te koken. Laat ook de zeer zoute producten staan zoals rauwe ham, borrelnootjes, bouillon(poeder). Wil je weten welke 66 producten erg zout zijn? Klik hier voor de lijst van zoute producten.

Natriumarme producten

Gelukkig hebben we niet alleen natriumarme recepten op deze site, maar ook een overzicht van natriumarme producten, welke op de NoSalt website zoutarme producten hebben genoemd. Omdat er (gelukkig) steeds meer aandacht wordt besteedt aan (teveel) zout in het eten komen er ook steeds meer natriumarme producten op de markt. Inmiddels zijn er al natriumarme snacks, natriumarm brood, natriumarme kaas, natriumarme chips, natriumarme bouillonpoeder en vele natriumarme kruiden.

Natriumarm dieet

Met al deze kennis van de verschillende natriumarme producten en de natriumarme recepten wordt het steeds makkelijk om een natriumarm dieet te volgen. Het is een kwestie van goed opletten wat je eet en wat je koopt. Een natriumarm dieet volgen is niet altijd makkelijk, maar met al deze natriumarme recepten en natriumarme producten kan je ook smaakvol eten én koken met minder zout.  Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥ NoSalt logo zout

        

Meld je aan voor de nieuwsbrief!        Waarom?

        Je krijgt in je email box:

            √ Info over zoutarme producten

            √ Zoutarme recepten

            √ Tips en tricks


        Dus schrijf je nu in!