Zoutloos eten alles over

Zoutloos eten

Er wordt gelukkig steeds meer aandacht besteedt aan zout in het eten. Minder zout moeten we met z’n allen eten, want we eten zo’n 8-10 gram zout per dag! Het voedingsadvies van het Voedingscentrum is maximaal 6 gram per dag. Minder zout dan 6 gram is ook goed, want een zout tekort ontstaat nauwelijks. We hebben al aan 2 gram zout per dag voldoende!

Zoutloos eten is wat anders dan minder zout eten, als je zoutloos wilt eten moet je écht alles laten staan waar zout in zit, dus ook van nature. Bijna onmogelijk om zoutloos te eten want overal zit wel een spoortje natrium in.

Zoutarm eten

Zoutloos eten kan dus eigenlijk niet en daarom spreken we liever van zoutarm of natriumarm eten. Zout bestaat namelijk uit 40% natrium. Dat is eten met een maximum van 2000 mg natrium per dag of het zelfde als 5 gram zout per dag. 1 gram minder dan de 6 gram die wordt aanbevolen door het Voedingscentrum.

Levensstijl aanpassen

Als je minder zout wilt of moet eten, zul je levensstijl aan moeten passen. Wil je blijven eten wat je gewend bent te eten zoals pizza’s, kant-en-klaar maaltijden, gemarineerd vlees en worsten? Dan heb ik slecht nieuws voor je. Laat deze producten staan. Want indien je vervangers zoekt blijf je altijd op zoek naar de smaak van zout. Dat wil je (dus) niet.

Je smaak veranderd en is na een luttele  3-6 weken al aangepast en heb je minder trek in zoute producten en dus zout eten. Zorg dat je de zoute producten laat liggen en koop gezonde en verse producten, en maak daarmee je eigen favoriete gerechten.

Een mooie tip hierbij is om iets meer van de gezonde verse producten te kopen en een portie in te vriezen. Als je dan een keertje geen zin hebt om te koken, haal de portie zo uit de vriezer.

Recepten met minder zout

Heb je geen idee wat je wilt of kan koken met minder zout?
Wij hebben wat inspiratie voor hoofdgerechten.

Wil je weten welke natriumarme producten er op de markt zijn?
Hier een overzicht van Natriumarme producten.

Nieuwsgierig naar een boek met natriumarme gerechten?
Er zijn een aantal (Natriumarme) (kook)boeken op de markt.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe recepten, artikelen, tips en tricks om beter om bewust minder zout te eten?
Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief! O, ja we hebben ook vaak leuke win acties in de nieuwsbrief..!

Klik hier om je in te schrijven!

Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥

        

Meld je aan voor de nieuwsbrief!        Waarom?

        Je krijgt in je email box:

            √ Info over zoutarme producten

            √ Zoutarme recepten

            √ Tips en tricks


        Dus schrijf je nu in!