Zoutarm Alles over zoutarm dieet

Zoutarme recepten

NoSalt heeft verschillende zoutarme recepten op een rijtje gezet. zoutarme voorgerechten, zoutarme hoofdgerechten, maar ook zoutarme bijgerechten, kortom veel zoutarme recepten die passen in een zoutarm dieet.

Al deze gerechten zijn speciaal voor NoSalt getest en goed bevonden om op te nemen in een zoutarm dieet. Klik hier voor een overzicht van alle zoutarme gerechten.

Zoutarm eten

Zoutarm eten is belangrijk voor mensen met o.a. een hoge bloeddruk. Om het zoutgehalte te verminderen in je eten is het goed om geen zout toe te voegen aan het eten, laat het zoutvaatje dus in het keukenkastje staan.

Zoute producten

Maar ook is het verstandig om kant en klaar maaltijden en producten met veel zout niet te kopen en te eten. Kant-en-klaar maaltijden zitten bomvol zout. Maar ook de pakjes en de zakjes waarmee je kan koken is veel zout toegevoegd. Beter is het, véél beter om zonder pakjes en zakjes te koken. Laat ook de zeer zoute producten staan zoals rauwe ham, borrelnootjes, bouillon(poeder). Wil je weten welke 66 producten erg zout zijn? Klik hier voor de lijst van zoute producten.

Zoutarme producten

Gelukkig hebben we niet alleen zoutarme recepten op deze site, maar ook een overzicht van zoutarme producten. Omdat er (gelukkig) steeds meer aandacht wordt besteedt aan (teveel) zout in het eten komen er ook steeds meer zoutarme producten op de markt. Inmiddels zijn er al zoutarme snackszoutarm brood, kaas zonder zout, chips zonder zoutzoutarme bouillonpoeder en vele natriumarme kruiden.

Zoutarm dieet

Met al deze kennis van de verschillende zoutarme producten en de zoutarme recepten wordt het steeds makkelijk om een zoutarm dieet te volgen. Het is een kwestie van goed opletten wat je eet en wat je koopt. Een zoutarm dieet volgen is niet altijd makkelijk, maar met al deze zoutarme recepten en zoutarme producten kan je ook smaakvol eten én koken met minder zout.

 Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥

NoSalt logo zout

        

Meld je aan voor de nieuwsbrief!        Waarom?

        Je krijgt in je email box:

            √ Info over zoutarme producten

            √ Zoutarme recepten

            √ Tips en tricks


        Dus schrijf je nu in!